"NOVAC KOJI STIGNE U KIJEV MORAĆE DA BUDE VRAĆEN" Volodin: To je dužničko ropstvo iz kojeg se ne može pobeći

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

21. 04. 2024. u 16:47

SAD odlukom da odobre Ukrajini novu vojnu pomoć teraju ovu zemlju da ratuje do poslednjeg Ukrajinca, napisao je na svom Telegram kanalu predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

НОВАЦ КОЈИ СТИГНЕ У КИЈЕВ МОРАЋЕ ДА БУДЕ ВРАЋЕН Володин: То је дужничко ропство из којег се не може побећи

Vjačeslav Volodin, Foto AP

- Svojom odlukom Sjedinjene Američke Države primoravaju Ukrajinu da se bori do poslednjeg Ukrajinca, sahranjujući njenu privredu i lišavajući je budućnosti. P.S. Ali ovo neće promeniti situaciju na bojnom polju. Zločinački kijevski režim će pretrpeti poraz - istakao je on.

Volodin je skrenuo pažnju da predsednik SAD Džozef Bajden ne krije da će odobrena sredstva prvenstveno otići američkim kompanijama.

- Ali glavna stvar je drugo: čak i novac koji stigne u Kijev moraće da bude vraćen. To je dužničko ropstvo iz kojeg se ne može pobeći - naglasio je predsednik Državne dume.

Predstavnički dom SAD odobrio je 20. aprila predloge zakona o pružanju vojne pomoći

Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, konfiskovanju zamrznute imovine Rusije za njihovu faktičku predaju Kijevu, kao i uvođenju dodatnih sankcija Kini. Obim paketa je 95 milijardi dolara i uključuje, između ostalog, 60 milijardi dolara za Ukrajinu, 26 milijardi dolara za Izrael i humanitarnu pomoć civilima u zonama sukoba, uključujući i Pojas Gaze. Sada predloge zakona mora da odobri američki Senat, a njihovo razmatranje počeće 23. aprila.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POPLAVE U RUSIJI -  Snimci dronom pokazuju poplavama pogođena predgrađa na jugu Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)