MASK O NOVOM PAKETU AMERIČKE POMOĆI ZA UKRAJINU: "Ono što mene najviše brine..."

Novosti online

21. 04. 2024. u 14:21

AMERIČKI milijarder Ilon Mask zabrinut je što SAD nemaju strategiju za izlaz iz sukoba, već samo upućuju na večiti rat. Na ovaj način je američki biznismen prokomentarisao odluku Predstavničkog doma SAD da odobri novi paket pomoći Ukrajini.

МАСК О НОВОМ ПАКЕТУ АМЕРИЧКЕ ПОМОЋИ ЗА УКРАЈИНУ: Оно што мене највише брине...

Foto: Printscreen/Jutjub/TED

Ilon Mask je na Iksu prokomentarisao objavu biznismena Dejvida Saksa u kojoj je ovaj izračunao da bi dodeljena pomoć, koja se reklamira kao "spasavanje Ukrajine", bila dovoljna za tačno polovinu kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine prošlog leta, koja je na kraju propala.

- Ono što mene najviše brine je to što ne postoji izlazna strategija, već samo večiti rat u kome mladi ljudi ginu u rovovima od artiljerijskog granatiranja, od mitraljeza i snajpera, ili na minskim poljima - napisao je Mask u komentaru.

Mask je prokomentarisao i drugu objavu u kojoj Saks primećuje da demokrate u Kongresu glasaju za dodelu američkog novca i mašu zastavama druge države, tj. Ukrajine, nazivajući sebe pritom patriotama, dok one koji se zalažu za zaštitu sopstvenih granica nazivaju "agentima stranog uticaja".

"Ludilo", ocenio je Mask.

Predstavnički dom je juče usvojio zakon o dodeli preko 61 milijarde dolara Ukrajini.

Sada je preostalo da se o tome izjasni američki Senat, koji je pod kontrolom demokrata, što je preduslov da zakon bude dostavljen na potpis predsedniku Džozefu Bajdenu i očekuje se da bi to moglo da se dogodi već naredne sedmice.

Pored toga, usvojen je i predlog zakona koji je sadržao odredbu o konfiskaciji ruske suverene imovine u korist Ukrajine.

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, odluka Predstavničkog doma da pomogne Kijevu će dodatno da upropastiti Ukrajinu i obogatiti Sjedinjene Američke Države.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)