"DA, TO JE ZAISTA TAKO": Peskov potvrdio da se ruski mirovnjaci povlače iz Nagorno-Karabaha

Novosti online

17. 04. 2024. u 11:59

RUSKE mirovne snage počinju da se povlače iz Nagorno-Karabaha, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ДА, ТО ЈЕ ЗАИСТА ТАКО: Песков потврдио да се руски мировњаци повлаче из Нагорно-Карабаха

Foto: Jutjub printskrin

Upitan da li su istiniti navodi azerbejdžanskih medija koji pišu da se ruski mirovnjaci povlače iz Karabaha, Peskov je potvrdno odgovorio.

- Da, to je zaista tako - kazao je on.

Nagorno-Karabah, koji se pre 1988. godine otcepio od Azerbejdžanske SSR i nakon oružanog sukoba sa Azerbejdžanom 1992-1994. godine dugi niz godina postojao kao nepriznata republika, objavio je kraj svog postojanja 1. januara 2024. godine.

Prethodno, krajem maja 2023. godine, premijer Jermenije Nikola Pašinjan je izjavio da njegova zemlja priznaje suverenitet Azerbejdžana zajedno sa teritorijom Karabaha, u ukupnoj površini od 86,6 hiljada kvadratnih kilometara. Azerbejdžanski lider Ilham Alijev izjavio je da Baku i Jerevan mogu da potpišu mirovni sporazum u najskorije vreme, ukoliko Jerevan ne promeni svoj stav.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

UMRO GODINU POSLE NJE: Poznati glumac bio večna Riskina ljubav - kad ga je napustila, samo je ponavljao: Kako ću ja bez moje Rade?