ZAHAROVA SAOPŠTILA: Moskva prinuđena da donese novu odluku - "Više puta smo im skrenuli pažnju..."

Novosti online

15. 04. 2024. u 13:16

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Rusija prinuđena da predloži premeštanje pregovora o ratu između Jermenije i Azerbejdžana iz Švajcarske u neku drugu zemlju.

ЗАХАРОВА САОПШТИЛА: Москва принуђена да донесе нову одлуку - Више пута смо им скренули пажњу...

Foto: Profimedia

- Više puta smo Švajcarskoj skrenuli pažnju na činjenicu da njeno neodgovorno držanje na otvoreno antiruskom putu krši njenu deklarisanu neutralnost - rekla je Zaharova i istakla učešće Švajcarske u sankcijama protiv Rusije i njenu "bezrezervnu solidarnost" sa Ukrajinom.

Zaharova je rekla da Rusija za ove pregovore radije želi, kako je navela, državu "čija vlast nije ništa učinila na štetu interesa učesnika u ovom pregovaračkom formatu" i dodala da su se neke države već ponudile da budu domaćini, prenose ruske Novosti.

Azerbejdžanski region Nagorno-Karabah, u kome većinom žive Jermeni, bio je sporna teritorija godinama, a Azerbejdžan je prošle godine iznenada osvojio tu enklavu.

Potom je 1. januara ove godine ukinuta međunarodno nepriznata Republika Nagorno-Karabah, a hiljade Jermena napustile su tu teritoriju.

Više diplomatskih razgovora o konfliktu između Bakua i Jerevana održano je u Ženevi.

(b92)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova