SUDAR AVIONA: Dve letelice se krilima sudarila na pisti aerodroma Hitrou (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 04. 2024. u 17:28

NA londonskom aerodromu Hitrou došlo je do incidenta kada su se sudarila dva aviona na pisti, preneo je danas Miror.

СУДАР АВИОНА: Две летелице се крилима сударила на писти аеродрома Хитроу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se avion kompanije Virdžin atlantik kako krilom dodiruje avion Britiš ervejsa.

Boing 787-9 Virdžina završio je let i kretao se ka delu aerodroma gde se parkiraju avioni, a putnika nije bilo u trenutku kada se incident desio.

Virdžin je pokrenuo istragu o uzroku sudara, a avion je stavljen van upotrebe, pošto inženjerski timovi rade na održavanju letelice.

Avion Britiš ervejsa je stajao u mestu u vreme incidenta i pregledali su ga inženjerski timovi, rekli su iz ove aviokompanije.

-Svesni smo da je jedan naš prazan avion krilom došao u kontakt sa drugim avionom dok su ga vukli na parking na terminal 3 Hitroua. Bezbednost naših putnika i posade je uvek naš prioritet, istakao je portparol Virdžin Atlantika.

U San Francisku se dogodio sličan incident u četvrtak, kada su se krilima dokačila dva aviona Junajted erlajnsa, a povređenih nije bilo.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije