UHAPŠEN UKRAJINSKI ŠPIJUN: U mešan u napad na Lugansk u maju 2023. kada je ranjeno šetoro dece

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 03. 2024. u 21:47

DRŽAVLjANIN Ukrajine, koga je regrutovala Ukrajinska služba bezbednosti (SBU), uhapšen je i pritvoren na teritoriji samoproglašene Luganske Narodne Republice (LNR).

УХАПШЕН УКРАЈИНСКИ ШПИЈУН: У мешан у напад на Луганск у мају 2023. када је рањено шеторо деце

Foto: Tanjug/AP photo

On je tokom ispitivanja priznao da je vršio izviđanje pre napada britanskih projektila "Storm šedou" na preduzeće “Poli-Pak” u Lugansku u maju 2023. godine, kada je ranjeno šestoro dece.

Ranije je regionalno odeljenje ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) saopštilo za RIA Novosti da je priveden špijun koji je ukrajinskim specijalnim službama prenosio informacije o ruskoj vojsci.

Osumnjičeni je priznao da je dobrovoljno kontaktirao SBU Ukrajine koristeći „bot“ u jednom od mesindžera.

Prema njegovim rečima, čovek po imenu Dmitrij mu je pomogao da reši problem stipendije u tehničkoj školi na teritoriji pod kontrolom Kijeva.

Prošlog proleća, kako je naveo na saslušanju, dobio je zadatak od svog mentora da izvrši izviđanje u oblasti nekadašnjeg preduzeća Poli-Pak u Lugansku.

Dana 12. maja 2023. godine, tokom raketnog napada na Lugansk, Kijev je upotrebio dve krstareće rakete "Storm šedou" britansko-francuske proizvodnje i jednu protivvazdušnu raketu ADM-160B MALD američke proizvodnje.

U granatiranju je povređeno šestoro dece, uništene su i oštećene administrativne zgrade preduzeća Poli-Pak i Milam, a oštećeno je šest stambenih zgrada.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!