ZVANIČNA MOSKVA ODGOVORILA: Evo zašto ne komentarišu umešanost ISIS-a u teroristički napad na Krokus siti hol

Novosti online

25. 03. 2024. u 12:04

ZVANIČNE vlasti Ruske Federacije ne komentarišu informacije o mogućoj umešanosti terorističke grupe ISIS u teroristički napad na Krokus siti hol, jer je istraga još u toku i zvanična verzija nije izneta, rekao je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

ЗВАНИЧНА МОСКВА ОДГОВОРИЛА: Ево зашто не коментаришу умешаност ИСИС-а у терористички напад на Крокус сити хол

Foto: Tanjug/AP

- Istraga je u toku, još nije izneta nikakva koherentna verzija. Govorili smo samo o preliminarnim podacima. Do sada uopšte nije izneta nijedna verzija - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje zašto ruske vlasti ne pominju učešće ISIS-a u vezi sa terorističkim napadom u Krokusu.

- Istraga je u toku, ponavljam još jednom, ovde treba da sačekamo informacije naših zvaničnih organa za sprovođenje zakona koji su umešani u ovo - naglasio je Peskov.

Foto: EPA

Ranije u subotu, portparol Bele kuće Karin Žan Pjer, izražavajući saučešće i osuđujući teroristički napad na Krokus, rekla je da je ISIS zajednički neprijatelj koji se mora pobediti. Sličnu retoriku dele i mnogi američki mediji, koji, pozivajući se na lokalne zvaničnike, navode da je ova teroristička grupa kriva za tragediju. Zvanično, ruska strana nije potvrdila ovu verziju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)