"POKUŠAVA DA SE DOPADNE VAŠINGTONU..." Lavrov otkrio zašto je Makron govorio o slanju vojske u Ukrajinu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

24. 03. 2024. u 13:11

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron je izjavom o mogućnosti slanja vojske u Ukrajinu pokušao da se dopadne američkom rukovodstvu, ocenio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u dokumentarnom filmu „Beograd“, posvećenom 25. godišnjici agresije NATO-a na Jugoslaviju.

ПОКУШАВА ДА СЕ ДОПАДНЕ ВАШИНГТОНУ... Лавров открио зашто је Макрон говорио о слању војске у Украјину

Foto: AP

- Sada, ako uzmemo Makrona i njegovo insistiranje na tome da 'nije isključeno slanje kopnene vojske u Ukrajinu', tu više nije reč o 'strateškoj autonomiji' nego o pokušaju da se 'dopadne' Sjedinjenim Američkim Državama, a ujedno da isprovocira saveznike u samoj Severnoatlantskoj alijansi - naveo je Lavrov.

Prema njegovim rečima, sadašnji rukovodioci evropskih zemalja ne smatraju da su prioritet nacionalni interesi njihovih zemalja već „jedinstvene kolektivne zapadne potrebe“.

- Evropa je potpuno potčinjena SAD. Nema nikakve samostalnosti. Svi razgovori Makrona u proteklih nekoliko godina - a on ih je periodično 'oživljavao' u medijskom prostoru - o nekakvoj 'strateškoj autonomiji', sve se to pokazalo kao prazna priča - dodao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je Evropsku uniju nazvao „svadljivom organizacijom - u kojoj na prvom mestu nije nacionalni interes pojedinačnih naroda i država, nego lični, uskogrudi politički planovi, težnje i spletke.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Monah Arsenije za "Novosti" o terorističkom napadu u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!