RUKE SU TADŽIKA, OSTALO LAŽNO! Intervju, Jevgenij Primakov - šef Rossotrudničestva: Svaku osobu koja je umešana naći ćemo i kazniti

Dragan Vujičić

24. 03. 2024. u 17:42

U OVOM momentu strašnom za Ruski narod važno mi je da prenesem poruku: to nije delo samo Tadžika. Teroristički napad su izvele njihove ruke, ali akciju su isplanirali drugi. Posebno mi je važno: svaka osoba koja je umešana u ovaj teroristički napad biće uhapšena i kažnjena - ovako je za "Novosti" juče govorio Jevgenij Primakov (mlađi), unuk Jevgenija Primakova koji 1999. bio u poslednjem avionu iz Rusije pokušavajući da predupredi NATO agresiju na Srbiju.

РУКЕ СУ ТАЏИКА, ОСТАЛО ЛАЖНО! Интервју, Јевгениј Примаков - шеф Россотрудничества: Сваку особу која је умешана наћи ћемо и казнити

FOTO: Privatna arhiva

Primakov stariji 24. marta 1999. morao je da okrene avion, a njegov naslednik, koji je sada prvi čovek ruske savezne agencije za saradnju sa dijasporom Rossotrudničestva vest o strašnom događaju u njegovoj zemlji zatekla je u Beogradu na Memorijalu povodom Dana agresije.

*Šta se dogodilo u Moskvi?

- Klasičan teroristički napad. Prema informacijama koje su mi dostupne, naoružani ljudi pucali su po civilima na koncertu u sali gde je trebalo da se okupi preko 6.000 ljudi. Iako svi dosada uhapšeni teroristi imaju pasoše Tadžikistana, apsolutno sam siguran da je u pitanju klasična "falš fleg" operacija (lažna zastava), koja krivicu za događaj treba da svali na tuđa pleća.

*Mediji su objavili da je prvi uhapšeni Ukrajinac, Semen Hidenko, pripadnik Ukrajinske službe?

- Sve informacije koje sada imam su iz medija. Ovaj teroristički napad je za mene jasan znak da naši neprijatelji gube rat. I na dan ovog napada su bombardovali Belgorod koji je u RF. Oni su poraženi, gube glavu.

Dirljiva solidarnost Beograđana

A VEST o krvavom napadu stigla vas je u Beogradu? 

- Ponosan sam što sam bio u Beogradu i zahvalan i zadivljen reakcijama običnih Srba, kojima sam se svedočio. Ta vrsta razumevanja i deljenja iskrenog bola sa narodom Rusije kod Srba samo mi je potvrdila ono što sam znao, da smo najbliži narodi.

*U petak su se iz Ukrajine oglasili i navodni ruski separtisti koji su otprilike rekli kako su "sami" odlučili da napadnu Rusiju na dan izbora?

- To su obične gluposti!


*Prva pomisao kada ste čuli za događaje u Moskvi?
- Dana sedmog marta američka ambasada je izdala saopštenje navodno svojim građanima da izbegavaju izlaske na mesta javnog okupljanja. Šta su znali ili pripremali?


*Isti scenario je bio kada je nedavno pukla bomba u Kermanu na godišnjicu smrti generala Kasemana Sulemanija. Isto Islamska Država?
-U ovom trenutku mogu da govorim samo o Rusiji, samo me to zanima!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama