NAKON ZAHTEVA VAŠINGTONA Oglasio se Kijev: Ruske rafinerije su legitimne mete

Tanjug

22. 03. 2024. u 14:09

ZAMENICA ukrajinskog premijera Olga Stefanišina izjavila je danas da su ruske rafinerije legitimna meta za ukrajinsku vojsku, a nakon pisanja medija da je Vašington zatražio od Kijeva da obustavi napade dronom na te rafinerije.

НАКОН ЗАХТЕВА ВАШИНГТОНА Огласио се Кијев: Руске рафинерије су легитимне мете

Foto printskrin youtube/inquirer.net

Ukrajina je pojačala napade na ruska energetska postrojenja ovog meseca gađajući dronovima najveće rafinerije u Rusiji, što je dovelo do prekida proizvodnje električne energije u nekima od njih, piše Rojters.

- Razumemo pozive američkih partnera, ali u isto vreme borimo se sa kapacitetima i resursima koje imamo - rekla je Stefanišina na Bezbednosnom forumu u Kijevu.

Ona je rekla da su energetski objekti legitimne mete sa vojne tačke gledišta.

Sjedinjene Američke Države pozvale su Ukrajinu da obustavi udare dronovima na ruske rafinerije nafte i drugu energetsku infrastrukturu uz obrazloženje da ti napadi mogu da rezultiraju povećanjem globalne cene nafte i pokretanjem ruske odmazde, potvrdila su tri neimenovana izvora upoznata sa ovim pitanjem.

Ponovljena upozorenja iz Vašingtona upućena su visokim zvaničnicima SBU, ukrajinske službe državne bezbednosti i njenog vojnoobaveštajnog direktorata poznatog kao GUR, saznaje Fajnenšel tajms.

Od početka ruske invazije ove dve ukrajinske obaveštajne službe kontinuirano su širile sopstvene programe bespilotnih letelica za gađanje ruskih ciljeva na kopnu, moru i u vazduhu.

Neimenovani, dobro upućeni izvor Fajnenšel tajmsa potvrdio je da je Bela kuća sve više frustrirana ukrajinskim napadima dronovima na rafinerije, terminale i skladišta širom zapadne Rusije, šteteći ruskim proizvodnim kapacitetima.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!