BRITANSKI ANALITIČAR PREDVIĐA KOLAPS VSU: Blizu smo prodora ruske vojske u ukrajinsku odbranu, na nekoliko sektora fronta (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 03. 2024. u 19:10

ZAPAD raspravlja o nedavnim izjavama ruskog predsednika, uključujući, navodno, izjavu o odricanju od aktivne odbrane.

БРИТАНСКИ АНАЛИТИЧАР ПРЕДВИЂА КОЛАПС ВСУ: Близу смо продора руске војске у украјинску одбрану, на неколико сектора фронта (ВИДЕО)

Foto Tanjug

O ovom pitanju je komentarisao britanski stručnjak, analitičar Aleksandar Merkuris.

Prema njegovim rečima, izjave Vladimira Putina mogu da ukažu na to da će ruska vojska odjednom izvršiti prodor na nekoliko sektora fronta, nakon čega će se „situacija za Ukrajinu samo pogoršavati“.

-Poslednjih dana se samo čulo da je ruska armija napredovala na jednom ili drugom delu fronta. Shodno tome, verujem da već možemo da kažemo da smo blizu toga da vidimo ruske prodore (ukrajinske odbrane) na mnogim mestima, tvrdi Merkuris.

Sve ove izjave zapadnih stručnjaka na različitim nivoima treba tretirati sa priličnom dozom skepticizma. Svakakvi „stručnjaci“ mogu da govore šta hoće, jer ne snose nikakvu odgovornost i mogu da menjaju svoje mišljenje nekoliko puta dnevno.

Jedan primer su izjave zapadnih stručnjaka da će „Rusija zauzeti Kijev za 72 sata“. Oni su sami bacili ovu tezu na mrežu, a sami su izrazili divlje oduševljenje činjenicom da se zauzimanje Kijeva nije dogodilo. Istovremeno, malo ko je pravi stručnjak na Zapadu postavio pitanje da li su Oružane snage Rusije u februaru 2022. godine, dobile zadatak da zauzmu Kijev bez greške, pa čak i u roku od tri dana.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024