ZELENSKI ZAHVALIO EU: Napravilo novi fond za pomoć vojsci Ukrajine

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 03. 2024. u 20:40

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski zahvalio je večeras rukovodstvu Evropske unije i državama članicama na stvaranju novog Fonda za pomoć Ukrajini u okviru Evropskog fonda za mir.

ЗЕЛЕНСКИ ЗАХВАЛИО ЕУ: Направило нови фонд за помоћ војсци Украјине

Foto: Tanjug/AP

-Danas želim da se zahvalim rukovodstvu Evropske unije i svim državama članicama na stvaranju novog Fonda za pomoć Ukrajini u okviru Evropskog fonda za mir. Iznos je pet milijardi evra koji će ići za podršku našim odbrambenim akcijama u ovoj godini. Takođe očekujemo da će ovaj fond postati komponenta opšteg bezbednosnog sporazuma između Ukrajine i Evropske unije, rekao je Zelenski u video poruci, prenosi Ukrinform.

Evropska unija je najavila stvaranje fonda vojne pomoći Ukrajini u iznosu od pet milijardi evra za 2024. godinu u okviru reformisanog Evropskog fonda za mir.

Ovaj fond će omogućiti EU da dalje podržava rastuće potrebe Oružanih snaga Ukrajine obezbeđivanjem "smrtonosne i nesmrtonosne vojne opreme, kao i obuku“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu