MOSKVA OSUĐUJE PROTERIVANJE RUSKIH DIPLOMATA IZ AUSTRIJE: Neprijateljski korak Beča - biće preduzete recipročne mere

Novosti online

14. 03. 2024. u 10:49

MOSKVA osuđuje proterivanje dvojice ruskih diplomata iz Austrije, odgovornost za posledice u potpunosti snose austrijske vlasti, Rusija će pravovremeno odgovoriti na ovaj neprijateljski korak, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

МОСКВА ОСУЂУЈЕ ПРОТЕРИВАЊЕ РУСКИХ ДИПЛОМАТА ИЗ АУСТРИЈЕ: Непријатељски корак Беча - биће предузете реципрочне мере

Foto Tanjug

- Ruska strana najoštrije osuđuje ovaj najnoviji neprijateljski korak Beča, za čije posledice u potpunosti su odgovorne austrijske vlasti. Recipročne mere biće blagovremeno preduzete - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Austrijski list „Prese“ objavio je ranije da je austrijsko Ministarstvo spoljnih poslova početkom nedelje obavestilo dvojicu diplomata iz ruske ambasade da će biti proterani, jer „njihov rad ne odgovara njihovom diplomatskom statusu“.

Kasnije je diplomatsko predstavništvo Rusije u Beču izrazilo ogorčenje zbog odluke austrijskog Ministarstva da dvojicu službenika ruske ambasade proglasi za persone non grata. Ruska strana navela je da ovu odluku austrijskih vlasti smatra „čisto političkom“ i „kategorički je ne prihvata“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)