IDF SAOPŠTIO: Dva vazdušna cilja iz Libana pala na otvorena područja u Golanskoj visoravni

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 03. 2024. u 19:09

IZRAELSKA vojska saopštila je danas da su dva neprijateljska vazdušna cilja koja su prešla iz Libana na izraelsku teritoriju u oblasti severnog dela Golanske visoravni "pala na otvorenim područjima".

ИДФ САОПШТИО: Два ваздушна циља из Либана пала на отворена подручја у Голанској висоравни

Foto Tanjug/AP

Vojska je navela da su izraelski ratni avioni pogodili vojnu lokaciju Hezbolaha u pograničnoj oblasti Džibejn i preko noći pogodili drugu ispostavu Hezbolaha u oblasti Taibe na jugu Libana, preneo je Rojters.

Libanska grupa Hezbolah saopštila je ranije danas da je izvela napad dronom na izraelsku ispostavu protivvazdušne odbrane preko granice na Golanskoj visoravni koju ju okupirao Izrael.

Grupa je navela da je reč o retkom napadu u kojem su raspoređene četiri bespilotne letelice, koje su pogodile metu "precizno" u, kako stoji, još jednoj operaciji podrške palestinskim militantnim grupama u Gazi

Izrael je uzeo Golansku visoravan od Sirije 1967. godine, tokom Šestodnevnog rata.

Hezbolah, koji podržva Iran i izraelska vojska razmenjuju vatru duž južne granice Libana od oktobra, kada je Hezbolah ispalio rakete na Izrael u znak podrške svom palestinskom savezniku Hamasu, koji je u ratu sa Izraelom u Pojasu Gaze.

Izraelski udari su uglavnom bili ograničeni na južni granični region Libana, iako su se poslednjih nedelja proširili na sever.

Hezbolah je prošlog meseca saopštio da je ispalio rakete na iste

mete na Golanskoj visoravni.

Više od 60 civila je ubijeno u izraelskom granatiranju Libana, kao i više od 200 boraca Hezbolaha, prema medicinskim i bezbednosnim izvorima.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)