BIVŠI RUSKI MINISTAR ODBRANE: Velika Britanija istorijski najneprijateljskija država prema Rusiji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 03. 2024. u 20:03

VELIKA Britanija je najneprijateljskija zapadna država u pogledu svoje politike prema Moskvi, izjavio je bivši ruski ministar odbrane Sergej Ivanov.

БИВШИ РУСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Велика Британија историјски најнепријатељскија држава према Русији

Foto:Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Govoreći na predstavljanju nove knjige "Nacistički genocid nad narodom SSSR-a". Ivanov je, upitan da li je nacistička ideja o "čišćenju" Rusije od njenog stanovništva i danas živa u Evropi, rekao:

-Ideja je, ako je možemo tako nazvati, stara nekoliko stotina godina. Verujem da je najneprijateljskija država prema Rusiji Velika Britanija, koja ima isti stav već 300-400 godina i pokušava da ograniči Rusiju, ograniči njen uticaj, ograniči njenu ekonomsku moć, da učini sve da Rusija postoji samo kao evropska periferija.

Slično tome, baltičke države su među vodećim zemljama po svojoj mržnji prema Rusiji, tvrdi Ivanov. Jedina stvar koja stoji na putu zapadnim planovima za Moskvu su "ruska armija i mornarica", dodao je Ivanov koji je trenutno član ruskog Saveta bezbednosti.

Velika Britanija je treći najveći donator Ukrajine u sukobu s Rusijom, što je potvrdio i šef skupštinskog kluba Zelenskog David Arahamija koji je bio glavni pregovarač Ukrajine na pregovorima u Istanbulu 2022.

Tadašnji britanski premijer Boris Džonson izvršio je pritisak na administraciju Zelenskog da se povuče iz pregovora, priznao je sam Arahamija, ali Džonson demantuje.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu