RASTE BROJ ŽRTAVA POŽARA U BANGLADEŠU: Među poginulima je i pet članova jedne porodice, spasioci nastavljaju potragu za preživelima (FOTO)

Novosti online

01. 03. 2024. u 11:46

BROJ poginulih u požaru u tržnom centru u Daki, koji nije imao izlaz za slučaj požara, povećao se na 46, a spasioci nastavljaju potragu za preživelima.

РАСТЕ БРОЈ ЖРТАВА ПОЖАРА У БАНГЛАДЕШУ: Међу погинулима је и пет чланова једне породице, спасиоци настављају потрагу за преживелима (ФОТО)

Foto: Tanjug

Požar je izbio juče u restoranu tržnog centra u glavnom gradu Bangladeša, a ubrzo se proširio kroz zgradu.

Prethodno je saopšteno da su poginule 43 osobe. Među poginulima je pet članova jedne porodice, ali i učenici, nastavnici i dva novinara, dok su neki od preživelih pobegli preko krova zgrade.

Ministarka zdravlja Samanta Lal Sen izjavila je da bi broj žrtava mogao da se poveća jer se najmanje desetak teško povređenih nalazi na lečenju u dve državne bolnice, prenosi AP.

Foto: Tanjug

Premijerka Bangladeša Šeik Hasina izjavila je da je gubitak života posledica nemara i istakla da su arhitekte zadužene da projektuju izlaze za požar, ali da to ne čine jer vlasnici objekata ne žele da izgube ni centimetar prostora.

Uzrok požara za sada nije utvrđen, ali je vatrogasna služba saopštila da je vlasnik zgrade najmanje tri puta dobio obaveštenje da popravi sistem za gašenje požara u zgradi.

BONUS VIDEO: VELIKI POŽAR U LOZNICI: Zapalila se dva ugostiteljska objekta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024