U KARANTINU KRUZER SA 2.000 PUTNIKA: Sumnja se da su zaraženi kolerom, vlasti odbijaju da prime turiste

Novosti online

26. 02. 2024. u 08:16 >> 08:18

KRUZER "Norvežan daun", sa oko 2.000 putnika, u karantinu je blizu obala Mauricijusa jer putnici na brodu imaju dijareju, a strahuje se da su zaraženi kolerom.

У КАРАНТИНУ КРУЗЕР СА 2.000 ПУТНИКА: Сумња се да су заражени колером, власти одбијају да приме туристе

Foto: Printskrin/Jutjub/ TODAY

Brod dug 294 metra, koji plovi pod zastavom Bahama, zaustavljen je kraj Mauricijusa, a putnicima nije dozvoljeno da napuste plovilo.

Naime, vlasti na ostrvu odbile su da prime turiste jer nepoznati broj njih ima dijareju, i nisu sigurni da li su oboleli od norovirusa ili kolere, piše Hamburger Abendblat pozivajući se na "Le Mauricien"

Trenutno je u toku ispitivanje obolelih, a zaposleni u zdravstvenim službama na Mauricijusu su se ukrcali na brod i uzeli uzorke od 15 putnika kako bi utvrdili uzrok bolesti.

Kolera je veoma zarazna, akutna gastrointestinalna infekcija uzrokovana bakterijama kolere i može biti povezana sa teškom dijarejom i povraćanjem i kasnijim velikim gubitkom tečnosti.

Prvi rezultati ispitivanja očekuju se sutra, a do tada putnici ne smeju da napuste brod.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: OTKRIVEN RIMSKI TITANIK U VIMINACIJUMU: Arheolozi kažu da je plovilo bilo duže od 20 metara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!