"OPOZICIJA ĆE ZAUZETI DEO ZEMLJE, PROGLASITI VLAST, DOVESTI NATO TRUPE" Lukašenko o paklenom planu na dan izbora, uz poruku - "Neće proći"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 02. 2024. u 11:14

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da će se kandidovati na sledećim predsedničkim izborima 2025. godine.

ОПОЗИЦИЈА ЋЕ ЗАУЗЕТИ ДЕО ЗЕМЉЕ, ПРОГЛАСИТИ ВЛАСТ, ДОВЕСТИ НАТО ТРУПЕ Лукашенко о пакленом плану на дан избора, уз поруку - Неће проћи

FOTO: EPA

- Kandidovaću se… Recite im (opoziciji) da ću se kandidovati. Što situacija bude bila teža, oni će aktivnije potresati naše društvo - rekao je Lukašenko, odgovarajući na pitanje novinara na biračkom mestu nakon glasanja na izborima za beloruski parlament i lokalna veća.

Beloruski lider je istakao da protivnici vlasti neće moći da sprovedu nijednu od varijanata za njeno rušenje.

- Nijedna njihova opcija, čak i najradikalnija, neće proći u Belorusiji. Glasanje se završava, jeste li videli neke sukobe, pokušaje sukoba, nerede, kao što je bilo ranije? Niste videli? I nećete videti! Mi znamo da izvučemo zaključke iz naših prethodnih grešaka. Stoga, nemaju čemu da se nadaju - konstatovao je on.

On je dodao da nigde u svetu nema tako otvorenih i fer izbora kao u Belorusiji i napomenuo da Belorusi najvećim delom veruju vlastima.

Prema njegovim rečima, beloruska opozicija planira da zauzme deo zemlje i tamo uvede trupe NATO-a. Što se tiče plana zauzimanja, kako tamo kažu, Kobrinskog okruga (region u Belorusiji) ili Malorita (grad u Belorusiji). Pa, Malorita je u blizini, Kobrin je daleko od granice. Ali pominjani su ovi gradovi. Žele da zauzmu parče zemlje, proglase vlast, svi će priznati tu vlast, vlast će se obratiti NATO-u, biće uvedene trupe - objasnio je Lukašenko.

U Belorusiji se održavaju izbori za poslanike donjeg doma parlamenta i lokalnih veća.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

U iščekivanju Asanža

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!