NEBENZJA KRITIKOVAO POTEZ AMERIKE: Sva odgovornost zbog veta na rezoluciju o Gazi na Vašingtonu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 02. 2024. u 18:15

BLOKIRAJUĆI rezoluciju o prekidu vatre u Gazi, Sjedinjene Države su ispisale još jednu crnu stranicu istorije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekao je ambasador Rusije u SB Vasilij Nebenzja.

НЕБЕНЗЈА КРИТИКОВАО ПОТЕЗ АМЕРИКЕ: Сва одговорност због вета на резолуцију о Гази на Вашингтону

Vasilij Nebenzja, Foto AP

- Sva odgovornost za posledice blokiranja rezolucije Alžira o Gazi je na Vašingtonu - rekao je Nebenzja.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države danas su ponovo uložile veto na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, treći put otkako se, od 7. oktobra, kad su izbile borbe oko te palestinske enklave.

Od 15 članica Savega bezbednosti UN, 13 je glasalo za predlog rezolucije koju je podneo Alžir, dok je Velika Britanija bila uzdržana.

- Glas za ovu rezoluciju je podrška palestinskom narodu da živi. Suprotno, glasanje protiv rezolucije podrazumeva podršku brutalnom nasilju i kolektivnoj kazni - rekao je ambasador Alžira u UN Amar Bendžama.

Američka ambasasdorka Linda Tomas Grinfild rekla je danas da bi svaka akcija koju bi preuzeo Savet bezbednosti značila smetnju "osetljivim, aktuelnim pregovorima".

- Mi verujemo da bi rezolucija negativno uticala na pregovore. Zahtevanje momentalnog, bezuslovnog prekida vatre, bez sporazuma koji bi od Hamasa zahtevao oslobađanje talaca, ne bi doneo održiv mir. Umesto toga, nastavila bi se borba Hamasa i Izraela - rekla je Grinfild, preneo je Rojters.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)