PALESTINCI NA NAJVIŠEM SUDU UN O SITUACIJI NA BLISKOM ISTOKU: "Jedino rešenje koje je u skladu sa međunarodnim pravom je..."

Novosti online

19. 02. 2024. u 14:25

PALESTINSKI ministar spoljnih poslova Rijad el Maliki zatražio je trenutni prekid izraelske okupacije palestinskih teritorija na početku saslušanja o pravnom statusu sporne zemlje na najvišem sudu Ujedinjenih nacija.

ПАЛЕСТИНЦИ НА НАЈВИШЕМ СУДУ УН О СИТУАЦИЈИ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Једино решење које је у складу са међународним правом је...

Foto: Tanjug/AP

Više od 50 država će izneti argumente pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu do 26. februara, nakon zahteva Opšte skupštine UN 2022. za savetodavno ili neobavezujuće mišljenje o okupaciji.

El Maliki je optužio Izrael da nad Palestincima decenijama sprovodi diskriminaciju i aparthejd - optužbe koje Izrael odbacuje - tvrdeći da im je ostavljen izbor između "raseljavanja, pokoravanja ili smrti".

Foto: Tanjug/AP/Planet Labs

- Jedino rešenje koje je u skladu s međunarodnim pravom jeste da se ova nezakonita okupacija odmah, bezuslovno i potpuno prekine - rekao je.

Očekuje se da će sudijama trebati nekoliko meseci za razmatranje pre nego što daju svoje mišljenje, preneo je Indeks.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!