"NATO JE KLJUČAN ZA NAŠ OPSTANAK": Prvi čovek SAD zabrinut zbog jedne stvari - Toliko je toga u igri...

Novosti online

18. 02. 2024. u 08:56

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden rekao je da veruje u uspeh pokušaja njegove administracije da dobije dodatna sredstva od Kongresa za potrebe Kijeva, ali nije siguran da do tada neće još ukrajinskih gradova preći pod rusku kontrolu.

НАТО ЈЕ КЉУЧАН ЗА НАШ ОПСТАНАК: Први човек САД забринут због једне ствари - Толико је тога у игри...

Foto: Tanjug/AP

- Razgovarao sam sa Zelenskim danas popodne da bih mu rekao da sam uveren da ćemo dobiti novac (od Kongresa). Mnogo toga je u igri. NATO je ključan za naš opstanak - rekao je Bajden novinarima Bele kuće.

Novinare je interesovalo koliko je američki predsednik siguran da do trenutka kada Kongres odobri zahtev administracije za dodatna izdvajanja, nijedan ukrajinski grad neće pasti pod kontrolu ruskih snaga.

- Ne, nisam siguran. Niko ne može biti siguran. Gledajte, Ukrajinci se bore hrabro i herojski. Toliko je toga u igri. Ideja da nam ponestaje municije, da ćemo im okrenuti leđa, nalazim apsurdnom, neetičnom. Zato ću se boriti da im nabavim municiju koja im je potrebna - rekao je Bajden.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin saslušao u Kremlju izveštaj ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua o zauzimanju Avdejevke, a zatim je čestitao ruskoj vojsci na ovom uspehu i važnoj pobedi, preneo je Sputnjik.

BONUS VIDEO: ADRENALINSKA VEVERICA: Drži se za grane dok oluja besni Krimskim poluostrvom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)