BRISEL JE PREPUSTIO EVROPLJANE SEBI SAMIMA Orban poručio: Učiniti Evropu ponovo velikom

Милица Шкорић
Milica Škorić

17. 02. 2024. u 17:00

POLITIKA rukovodstva EU je izuzetno daleko od interesa običnih Evropljana, potrebne su promene u Briselu, rekao je premijer Viktor Orban.

БРИСЕЛ ЈЕ ПРЕПУСТИО ЕВРОПЉАНЕ СЕБИ САМИМА Орбан поручио: Учинити Европу поново великом

Foto: Tanjug/AP

- Bez daljeg odlaganja, Brisel je prepustio Evropljane sebi samima, nikada nije postojao toliki jaz između politike Brisela i interesa i volje Evropljana. Stoga su potrebne promene u Briselu - rekao je on tokom govora o planovima za 2024. godinu.

- Mađarska se priprema za predsedavanje EU. Učinite Evropu ponovo velikom - rekao je Orban, koristeći predizborni slogan bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa "Učinite Ameriku ponovo velikom".

Pravo predsedavanja Savetom EU u trajanju od šest meseci prenosi se na zemlje Unije redom po principu rotacije. Početkom 2024. Belgija je preuzela predsedavanje Savetom. Početkom jula predsedavanje prelazi na Mađarsku.

Orban je više puta kritikovao aktuelno rukovodstvo Evropske unije koje, prema njegovom mišljenju, nije sposobno da se nosi sa kriznim situacijama. Političar je objasnio da u Briselu sada „nema dovoljno dobrih lidera“ koji ne mogu da reše probleme koji su nastali zbog sukoba u Ukrajini .

Mađarski premijer je takođe nazvao modernu Evropsku uniju, sa njenim pritiskom na Budimpeštu, lošom parodijom na SSSR. Prema njegovim rečima, „nema potrebe za Briselom” koji zemlje članice tretira kao provincije, koji im govori kako da žive; rukovodstvo EU mora da poštuje suverenitet evropskih naroda.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(RIA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024