REČI KOJE ĆE ZABOLETI ZELENSKOG: Medvedev zagrmeo - Ukrajina je slepo oružje u rukama Zapada protiv Rusije

Novosti online

16. 02. 2024. u 10:58

UKRAJINA je potpuno izgubila političku nezavisnost, služi kao slepo oružje u rukama kolektivnog Zapada protiv Rusije, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

РЕЧИ КОЈЕ ЋЕ ЗАБОЛЕТИ ЗЕЛЕНСКОГ: Медведев загрмео - Украјина је слепо оружје у рукама Запада против Русије

Foto: Tanjug/Government Pool Photo via AP

- Zato vodimo Specijalnu vojnu operaciju, da zaštitimo naše nacionalne interese i građane naše zemlje. To radi svaka suverena, nezavisna država koja poštuje sebe - u potpunosti u skladu sa Poveljom UN - kazao je Medvedev na međunarodnom međupartijskom forumu pristalica borbe protiv savremenih praksi kolonijalizma "Za slobodu naroda" u Moskvi.

On je dodao da Moskva smatra da je neophodno izračunati štetu nanetu raznim zemljama zbog kolonijalne politike Zapada.

- Važno je da se sistematizuju podaci o zločinima počinjenim tokom kolonijalnog perioda, da se počne objektivna procena pričinjene štete. Naime, da se proceni šteta - ukazao je.

Medvedev je napomenuo da Afrička unija već aktivno radi u tom pravcu i da se bavi stvaranjem afrocentrične istoriografije, formirajući sopstveni sistem vrednosti umesto neokolonijalnih pristupa koji se nameću metropoli.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu