NAJVEĆE PRANJE NOVCA U ISTORIJI HONG KONGA: Koristili lažne kompanije i račune za prebacivanje velikih suma, pronevereno 1,8 milijardi dolara

Novosti online

16. 02. 2024. u 09:36

CARINSKI zvaničnici Hong Konga uhapsili su sedam osoba povezanih sa pranjem 1,8 milijardi dolara, što je najveći slučaj pranja novca u Hong Kongu, prenosi Čajna dejli.

НАЈВЕЋЕ ПРАЊЕ НОВЦА У ИСТОРИЈИ ХОНГ КОНГА: Користили лажне компаније и рачуне за пребацивање великих сума, проневерено 1,8 милијарди долара

Foto Shutterstock

Kako se navodi, sedmorica lokalnih stanovnika, starosti između 23 i 74 godine, bili su deo velike transnacionalne grupe koja je koristila lažne kompanije i bankovne račune za prebacivanje velikih suma novca iz inostranstva u Hong Kong, pod maskom vođenja međunarodnih trgovinskih poslova, saopštili su zvaničnici.

Carinski biro za finansijske istrage naveo je da se sumnja da je deo "opranog" novca povezan sa slučajem prevare koji uključuje mobilnu aplikaciju u Indiji, ali nije precizirano o kojoj je aplikaciji reč.

Vlasti veruju da je grupa primala doznake iz Indije na ime izvoza elektronskih uređaja, dijamanata, dragulja i plemenitih metala.

BONUS VIDEO: HONG KONG POTOPLjEN: Najveće padavine u poslednjih 140 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)