PUTIN O BLINKENU: On je naš, “ruski čovek”

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 02. 2024. u 23:04

RUSKI predsednik Vladimir Putin nazvao je američkog državnog sekretara Antonija Blinkena „ruskim čovekom“ i izneo istorijske činjenice koje to dokazuju.

ПУТИН О БЛИНКЕНУ: Он је наш, “руски човек”

Foto: Tanjug/AP photo

U intervjuu televiziji Rusija 24 šef države je podsetio da je Blinken ranije govorio na temu jevrejskih pogroma.

-Nekoliko puta je pričao o tome, da su njegovi rođaci, njegov pradeda pobegli iz Rusije od jevrejskih pogroma. U različitim zemljama, u Evropi, Sjedinjenim Državama, ova tema se stalno otvara sa ciljem da se demonizuje Rusija, da se pokaže kakvi varvari, kakvi nitkovi i razbojnici žive ovde, istakao je ruski lider.

-U stvari, ako pogledate ono što je rekao aktuleni državni sekretar, ako se pogleda, ne na političke slogane, već na suštinu problema, mnogo toga postaje jasno, rekao je Putin.

-Na primer, sve to imamo u našoj arhivi: pradeda gospodina Blinkena koji je napustio Rusku imepriju, rođen je, po mom mišljenju, negde u Poltavskoj guberniji, a zatim je živeo i otišao iz Kijeva, rekao je ruski predsednik.

Po njegovim rečima, postavlja se pitanje: Blinken veruje da je ovo iskonska ruska teritorija: Kijev i susedne teritorije?

Šef države je ukazao i na Blinkenove reči da je njegov pradeda pobegao iz Rusije od jevrejskih pogroma. U ovom slučaju, „u najmanju ruku, on veruje da tamo nije bilo Ukrajine 1904. godine — naime, 1904. godine, pradeda gospodina Blinkena je otišao iz Kijeva u Sjedinjene Države — ako kaže da je pobegao iz Rusije“.

-Očigledno je gospodin Blinken naš čovek, istakao je Putin.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!