BAJDEN OŠTRO PO TRAMPU: NJegovi komentari o NATO "opasni i neamerički"

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 02. 2024. u 23:06

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden osudio je danas komentare pretendenta za republikansku kandidaturu na predsedničkim izborima Donalda Trampa o NATO-u i nazvao ih "opasnim" i "neameričkim".

БАЈДЕН ОШТРО ПО ТРАМПУ: Његови коментари о НАТО опасни и неамерички

Foto: Profimedia

Bajden je oštro zamerio Trampu na komentaru koji je dao proteklog vikenda dovodeći u pitanje volju SAD da pruže podršku zemljama članicama NATO u slučaju da su napadnute, prenosi Rojters.

Predsednik SAD je rekao da je zbog Trampovog komentara bilo nužno da Kongres donese dugo odlaganu odluku o usvajanju zahteva da se finansira odbrana Ukrajine od ruske agresije.

-Ulozi za američku nacionalnu bezbednost već su bili visoki i pre nego što je ovaj zakon sinoć usvojen u Senatu. Međutim, poslednjih dana ti ulozi su porasli i to zbog toga što je bivši američki predsednik svetu poslao opasan i šokantan, iskreno govoreći neamerički signal, rekao je Bajden.

Tokom političkog mitinga u Južnoj Karolini u subotu Tramp je rekao da je u razgovoru sa liderom jedne "velike zemlje" o potencijalnom napadu Rusije kritikovao "neredovna" plaćanja i dugovanja zemalja članica NATO, navodi Rojters.

-Ne, ne bih vas zaštitio. U stvari, ohrabrio bi ih (Rusiju) da rade šta god hoće. Morate da platite, rekao je Tramp.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)