"LEK JE TAČNO POGODIO SVOJ CILJ" Medvedev o reakcijama Šolca i Sunaka na Putinov intervju - "Neobični Britanac i čistokrvni fric..."

Марија Стевановић
Marija Stevanović

13. 02. 2024. u 15:01

REAKCIJE nemačkog kancelara Olafa Šolca i premijera Velike Britanije Rišija Sunaka na intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu svedoče da je lek tačno pogodio svoj cilj, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

ЛЕК ЈЕ ТАЧНО ПОГОДИО СВОЈ ЦИЉ Медведев о реакцијама Шолца и Сунака на Путинов интервју - Необични Британац и чистокрвни фриц...

FOTO: AP/Tanjug

On je istakao da lideri država obično ne komentarišu intervjue kolega iz drugih zemalja.

- A sada, dvojica najvećih političara našeg vremena, neobični Britanac Sunak i čistokrvni fric Šolc, počeli su da se nadmeću u ocenama intervjua ruskog predsednika američkom novinaru Takeru Karlsonu. A njima ništa nije po volji, ni argumenti, ništa im se ne sviđa. Šta reći na to, lek je pogodio tačno gde treba - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, tokom intervjua održana je odlična lekcija iz ruske istorije, te su nakon toga, mnogi građani zapadnih zemalja prvi put na karti sveta našli Ukrajinu.

- Američki deda Dementije (američki predsednik Džozef Bajden) grozničavo se prisećao ne samo svog imena, već i ko je bio prvi predsednik SAD. Napoleon? Čerčil? Frenk Sinatra? Pa, naravno, Čingačguk - naglasio je zvaničnik.

Foto Taker Karlson Netvork

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da je najvažnije da su se nemački kancelar Olaf Šolc i britanski premijer Riši Sunak upoznali sa sadržajem intervjua ruskog lidera Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu, a njihova emotivna reakcija može biti povezana sa željom da se nekako opravdaju pred svojim poreskim obveznicima.

Kako tvrdi nemački list „Velt“, Šolc je intervju nazvao „smešnim“ i rekao da je Putin za 127 minuta ispričao „apsurdnu istoriju razloga zbog čega je pokrenut rat“.

Sunak je za TV „Skaj njuz“ takođe kritikovao intervju ruskog predsednika.

Intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu već je sakupio oko milijardu pregleda na svim jezicima sveta, izjavila je Margarita Simonjan, glavna urednica RT i Sputnjika.

Putinov intervju Takeru Karlsonu objavljen je u noći 9. februara. Značajan deo dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa Sjedinjenim Državama, NATO-om i Zapadom uopšte.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

USTALI PROTIV KURTIJEVOG TERORA: Veliki skup Srba u Kosovskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!