SEVERNA KOREJA MOŽE OKUPIRATI JUŽNU: Kim poslao poruku - "Donećemo hrabru odluku koja će promeniti istoriju"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

09. 02. 2024. u 10:30

SEVERNA Koreja ne isključuje mogućnost da izvrši okupaciju Južne Koreje, izjavio je severnokorejski lider Kim Džong Un, prenosi Tanjug.

СЕВЕРНА КОРЕЈА МОЖЕ ОКУПИРАТИ ЈУЖНУ: Ким послао поруку - Донећемо храбру одлуку која ће променити историју

Foto: Tanjug/AP

On je u obraćanju, povodom obeležavanja dana osnivanja severnokorejske vojske, dodao da će, ako se neprijatelji Severne Koreje usude da upotrebe silu, Pjongjang doneti "hrabru odluku koja će promeniti istoriju" i neće oklevati da mobiliše sva raspoloživa sredstva, prenela je Korejska centralna novinska agencija.

- Ne tako davno naša partija i vlada su sumirali istoriju podela i konfrontacije našeg naroda, definisali korejske marionete (u Seulu) kao najštetnije i najnepromenljivije neprijatelje naše zemlje i doneli nacionalnu odluku da u slučaju nužde okupiraju i pacifikuju svoju teritoriju. To je krupna mera za večnu bezbednost naše zemlje i mir i stabilnost u budućnosti - rekao je Kim.

On je napomenuo da oružane snage moraju da postanu moćnije i da se koriste za sprečavanje rata i za bezuslovnu zaštitu mira. Korejsko poluostrvo je tehnički još uvek u ratu, pošto su borbe između Seula i Pjongjanga 1953. godine okončane primirjem. Severna Koreja i Južna Koreja nikada nisu zaključile mirovni sporazum. 

BONUS VIDEO:

VUČIĆ CELOM SVETU U LICE: Jasne reči predsednika Srbije u SB UN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!