PRVE UDARE NA SIRIJU IZVELA DVA B-1B i F-15E: Pogođeno 85 ciljeva, lansirano 125 raketa (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 02. 2024. u 15:58

CENTRALNA komanda američke vojske CENTCOM koja operatiivno pokriva zonu kompletnog Bliskog istoka saopštila je da su američke snage u petak uveče izvele napad u Siriji i Iraku na jedinice Al Kus brigade Iranske revolucionarne garde Pasdarana i proiranskih milicija bliskih ovoj organizaciji.

ПРВЕ УДАРЕ НА СИРИЈУ ИЗВЕЛА ДВА Б-1Б и Ф-15Е: Погођено 85 циљева, лансирано 125 ракета (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Na meti udara našli su se gradovi na severoistoku i istoku Sirije uz granicu sa Irakom gde su ove jedinice operisale.

Kako je saopštila Centralna komanda u napadu je pogođeno 85 ciljeva koje su izveli bombarderi i strateški bombarderi. U napadu je upotrebljeno 125 visokopreciznih projektila.

Objekti koji su pogođeni uključivali su komandne centre, obaveštajne centre, raketne lansere i skladišta bespilotnih letelica, kao i objekte logistike i lanca snabdevanja municijom grupa milicija i njihovih sponzora Iranske revolucionarne garde koji su omogućili napade na američke i koalicione snage.

Sa terena dolaze informacije da je najveći borj udara bio u gradovim Al-Maiaden, Al-Bukamal i Al-Kaim.

Nosilac udara u prvoj fazi kako su saopštili američki zvaničnici izvela su dva strateška bombardera B-2B Lanser i 10 jurišnika F-15E koji su prepodčinjeni Centralnoj komandi SAD u operaciju odmazde protiv Iranske revolucionarne garde- Pasdarana u istočnoj Siriji i Iraku.

Inače pre početka napada 7 američkih ratnih aviona i 6 dronova primećeni su u vazdušnom prostoru pokrajine Deir ez-Zor.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu