BAJDEN U PROBLEMU: Rezultati nove ankete za brigu šefa Bele kuće

Novosti online

02. 02. 2024. u 08:20

UPRKOS tome što su poruke iz Bele kuće o sve boljim ekonomskim pokazateljima pozitivno uticale na američko glasačko telo, to ipak nije uticalo na porast rejtinga predsednika SAD Džozefa Bajdena, rezultati su nove ankete AP-NORC.

БАЈДЕН У ПРОБЛЕМУ: Резултати нове анкете за бригу шефа Беле куће

Foto AP

Trideset pet odsto ispitanika smatra da je nacionalna ekonomija dobra, što je poboljšanje od pet procenata od prethodne ankete realizovane u decembru 2023, i 10 posto od januara 2023. godine.

I demokrate i republikanci će ekonomiju okarakterisati kao dobru u poređenju s prošlim januarom. Međutim, dok 58 odsto demokrata sada ima pozitivno mišljenje o njoj, isto misli samo 15 posto republikanaca. 

Ali samo 38 odsto anketiranih, mahom demokrata, pozitivno ocenjuje Bajdenovo predsednikovanje, a još manje ispitanih, njih 35 odsto, misli da on dobro vodi ekonomiju SAD.

Javnost slično razmišlja i o njegovim spoljnopolitičkim poslovima, ali i konkretnim odnosom s Kinom.

Takođe, demokrate starosti od 18 do 39 godina imaju znatno manje blagonaklon stav o Bajdenu u poređenju sa starijim pristalicama Demokratske partije, posebno na temu ekonomije i spoljne politike.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.152 osobe između 25. i 29. januara 2024.

Bajdenov rejting skoro godinu dana nije prešao 40 odsto, a rezultati nove ankete objavljeni su u trenutku kada je sve izvesnije da će se predsednička trka (opet) voditi između sadašnjeg i bivšeg lidera SAD Donalda Trampa.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)