MOŽE DA SE SEJE I MEĐU KOROVOM: Slaba ponuda EU poljoprivrednicima

PRED današnji samit EU posvećen Ukrajini, gde će silom prilika puno reči biti i o pobunjenim poljoprivrednicima, Evropska komisija je stavila do znanja da će napraviti neke ustupke poljoprivrednicima.

МОЖЕ ДА СЕ СЕЈЕ И МЕЂУ КОРОВОМ: Слаба понуда ЕУ пољопривредницима

Foto: Goran Čvorović

Među njima je i parcijalno odustajanje od famozne obaveze da se 4 odsto njiva zaparloži zbog biodiverziteta. Tu bi zemljoradnici sada mogli da delimično seju neke kulture, ali ne i žitarice.

Razmišlja se i o limitiranju uvoza ukrajinskih proizvoda i određenim kompromisima u vezi sa sklapanjem sporazuma o slobodnoj trgovini sa zemljama Latinske Amerike, s detaljima koji bi danas trebalo da budu razmotreni u prisustvu šefova država ili vlada. To ne smiruje učesnike u protestu.

Posle ove najave, traktori su stigli ispred Evropskog parlamenta, gde trenutno traju žestoki protesti. Poljoprivrednici iz Italije, Portugalije, Francuske, Nemačke, Poljske, Španije, Holandije i drugih zemalja ne zadovoljavaju se sitnim merama. 

Istovremeno, kao i u Francuskoj, i u Belgiji su blokirani neki putevi i distributivni lanci. U Nemačkoj su zbog ukidanja subvencija u više regiona postavljene barikade na auto-putevima, u nekim lukama na severu, dok su juče, u vreme rasprave o budžetu u parlamentu, traktoristi bili i ispred Bundestaga u Berlinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)