JUGOSLAVIJA I POSLE 25 GODINA PROGONI NATO: Nebenzja podsetio na mračnu prošlost Zapada, pa rekao šta misli o napadu na Jemen

Novosti online

31. 01. 2024. u 21:31

NAPADI Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije na jemenske Hute su direktna pretnja po međunarodnu zajednicu, rekao je danas stalni predsednik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja, dodajući da ovi napadi podsećaju na "najgora vremena" kada je NATO bombardovao Jugoslaviju, Avganistan i Siriju.

ЈУГОСЛАВИЈА И ПОСЛЕ 25 ГОДИНА ПРОГОНИ НАТО: Небензја подсетио на мрачну прошлост Запада, па рекао шта мисли о нападу на Јемен

FOTO: Arhiva novosti

Nebenzja je istakao da Rusija kategorički osuđuje napade na jemenske Hute i dodao da se ova agresija danas sprovodi bez bilo kakvih sankcija od strane Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Nešto ranije ovog meseca, on je, takođe, u okviru Ujedinjenih nacija upozorio da će dalja eskalacija situacije na Bliskom istoku možda dovesti do katastrofe za ceo region, u poređenju sa kojom bi sve ono što se danas dešava ličilo na "cvetiće". 

Nebenzja je i tada ponovio da Zapad nema legitimitet za akcije koje preduzima u regionu Crvenog mora. 

"Jedna stvar je štititi komercijalni brod, a potpuno je druga stvar nesrazmerno i nelegalno bombardovati drugu državu. Ne postoji nikakva pravna osnova za njihove napade na suvereni Jemen", zaključio je ruski diplomata. 

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave