ŠOKANTNA IZJAVA PAPA FRANJE: Govorio o istopolnim brakovima, pa pomenuo Afrikance

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

29. 01. 2024. u 17:18

PAPA Franja izjavio je u danas da su Afrikanci, kako afrički biskupi, tako i mnogi drugi ljudi, "poseban slučaj" zbog protivljenja istopolnim parovima.

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ПАПА ФРАЊЕ: Говорио о истополним браковима, па поменуо Африканце

Foto Tanjug/AP

On je za torinsku Stampu izrazio uverenje da će osim Afrikanaca, kritičari njegove odluke da se dozvoli blagoslov za LGBT parove, na kraju ipak imati razumevanja, prenosi Rojters.

- Oni koji žestoko protestuju pripadaju malim ideološkim grupama, a poseban slučaj su Afrikanci. Za njih je homoseksualnost nešto "loše" sa kulturološke tačke gledišta i oni to ne tolerišu - rekao je papa Franja i dodao da je uveren da će postepeno svi prihvatiti duh te odluke.

Papa je priznao da je odluka o davanju blagoslova istopolnim parovima naišla na otpor, posebno u Africi, gde su biskupi odbacili tu mogućnost jer u nekim afričkim zemljama istopolne veze mogu da dovedu do zatvorske ili čak smrtne kazne.

Poglavar rimokatoličke crkve je rekao da bi pri davanju blagoslova sveštenici trebalo "prirodno da uzmu u obzir kontekst, osetljivost mesta gde se živi i najprikladniji načini za blagoslov".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu