"UZELI PARE I OSTAVILI JE DA UMRE" Majka Britanke (20) koja je umrla u Beogradu: Za srpske lekare imam samo reči hvale

Novosti online

23. 01. 2024. u 11:03

MAJKA Morgan Ribeiro (20) koja je preminula u bolnici u Beogradu nakon što joj je pozlilo na letu po povratku sa operacije želuca u Turskoj, okrivila je kliniku u Turskoj koja je njenoj ćerki "uzela novac i ostavila je da umre".

УЗЕЛИ ПАРЕ И ОСТАВИЛИ ЈЕ ДА УМРЕ Мајка Британке (20) која је умрла у Београду: За српске лекаре имам само речи хвале

Foto: Tiktok

Morgan je iz Londona početkom januara otputovala u Tursku na operaciju želuca, nakon što je godinama trpela nasilje zbog prekomerene težine. Tri dana nakon operacije turski lekari su joj rekli da je bezbedno da putuje. Sa dečkom se ukrcala na let u Istanbulu, ali nakon što joj je pozlilo tokom leta, došlo je do hitnog sletanja u Beograd, gde su brigu o njoj preuzeli naši lekari.

Nažalost, i pored svih napora naših stručnjaka, mlada devojka je umrla nekoliko dana kasnije...

Morganina majka Erin Gibson sada krivi kliniku u Turskoj što je pustila njenu ćerku da napusti bolnicu u Istanbulu samo tri dana nakon operacije dok je imala infekciju.

- Nijedna majka ne bi trebalo da prođe kroz ovaj bol kroz koji ja prolazim jer sam ostala bez ćerke - kaže neutešna Erin.

Kako kaže, njena Morgan je bila prelepa devojka i predivno biće.

- Zakazala je operaciju bez mog znanja. Nikad joj ne bih dopustila to da sam znala. Platila je 2.500 funti kompaniji u Švajcarskoj, ali je operacija urađena u Turskoj - navodi majka tragično preminule devojke.

Kako ističe, lekari u Turskoj su loše uradili operaciju.

- Nakon što je avion prinudno sleteo u Srbiju, tamošnji lekari su ustanovili da su joj probušili tanko crevo... Morgan nikako nisu smeli da puste iz bolnice u Turskoj samo tri dana nakon tako komplikovane procedure. Uzeli su joj pare i pustili je da umre - ističe majka.

Foto: Printskrin

Erin kaže da bi ovakvim ljudima trebalo stati na put.

- Samo ih interesuje da našoj deci prodaju san... Za šta? Da se prilagodi pritiscima društva - kaže Erin.

Erin, koja je majka petoro dece, rekla je da je u poslednjih šest meseci imala manje kontakta sa svojom "upornom" ćerkom.

- I ja sam tvrdoglava kao i Morgan. Nismo bile baš bliske poslednjih šest meseci i upravo se u tom periodu ona raspitivala o toj operaciji želuca. Gledala je te niže cene... Ta klinika samo ističe uspehe, ne i neuspehe. Da sam znala, ukazala bih joj na sve rizike. Saznala sam da ide na operaciju na dan kada je ušla u avion, a tad je bilo prekasno - govori majka.

Erin za lekare iz Srbije ima samo reči hvale.

- Srpski lekari i srpske vlasti su bili odlični. Rekli su mi da je ovo treći put da avion u kojem je neko iz Britanije, a ko je bio na nekoj sličnoj operaciji, morao hitno da sleti kod njih zbog zdravstvenih komplikacija. Srpsko tužilaštvo i britanske vlasti pokrenule su istragu o smrti moje Morgan. Nadam se da se ovo neće dogoditi nekoj drugoj devojci, tuđoj ćerki - ističe majka preminule devojke.

Podsetimo, lekari u Beogradu su otkrili da su lekari iz Turske oštetili Morgan tanko crevo. Tokom operacije morali su da joj odstrane 10 centimetara tankog creva. Nažalost, Morgan je 9. januara imala srčani udar, zbog čega je uvedena u indukovanu komu. Preminula je četiri dana kasnije.

Foto: Tiktok

Morganina sestra Kejli Ribeiro molila ju je da ne ide na operaciju koja nosi niz komplikovanih zdravstvenih rizika.

Pre postupka, Morgan je imala virtuelne konsultacije sa turskom kompanijom u septembru 2023. pre nego što je rezervisala operaciju u januaru.

Njen dečko Džejms tvrdi da bolničko osoblje i prevodioci koji su razgovarali sa njom nisu spomenuli opasnosti povezane sa operacijom pre nego što je Morgan otišla pod nož.

Nakon njene operacije, dok su leteli ka Londonu, Džejmi se prisetio da je Morgan bila "veoma vruća i da je imala strašne bolove".

- Stjuardesa joj je dala led i vodu, ali je teško disala pa su je odveli u prednji deo aviona gde je bilo više mesta. Pokušali su da joj daju masku za kiseonik. Video sam da nešto ozbiljno nije u redu - ispričao je Džejmi.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu