SRUŠIO SE PUTNIČKI AVION: Drama na nebu iznad Avganistana, potraga za letelicom u toku

Novosti online

21. 01. 2024. u 08:45

Na severu Avganistana srušio se avion "falkon 10", upisan u registar civilnih aviona Rusije, a prema preliminarnim informacijama u letelici su bila četiri člana posade i dva putnika, prenosi ruska agencija Interfaks.

СРУШИО СЕ ПУТНИЧКИ АВИОН: Драма на небу изнад Авганистана, потрага за летелицом у току

Foto: shutterstock

Prema podacima ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj, avion je obavljao čarter let hitne pomoći na relaciji Gaja u Indiji, preko Taškenta u Uzbekistanu, do Žukovskog u Moskovskoj oblasti u Rusiji. 

Avganistanska policija saopštila je da je primila informaciju o rušenju aviona u pokrajini Badakšan, na nepristupačnom planinskom području, preneo je Rojters.

Avion je prestao da komunicira sinoć, dok je bio u vazdušnom prostoru Avganistana, blizu granice sa Tadžikistanom, i nestao je sa radarskih ekrana, objavila je danas ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj na svom Telegram kanalu. 

- Prema prvim podacima u avionu je bilo šest ljudi - četiri člana posade i dva putnika - navedeno je u saopštenju.

Potraga za letelicom je u toku, a Rosavijacija je u kontaktu sa vazduhoplovnim vlastima Avganistana i Tadžikistana. 

Kako prenosi Hama pres pozivajući se na lokalnu administraciju, avion je skrenuo sa prvobitnog kursa i udario u planinski teren u regionu Zebak.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!