NE PRAVI SE PREKO NOĆI SILA KOJA MOŽE DA OSVOJI RUSIJU Makgregor: SAD od Finske čine magnet za napad

Novosti online

17. 01. 2024. u 10:11

PLANOVI da se porazi Rusija nikada nisu imali šanse za uspeh, smatra bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Makgregor.

НЕ ПРАВИ СЕ ПРЕКО НОЋИ СИЛА КОЈА МОЖЕ ДА ОСВОЈИ РУСИЈУ Макгрегор: САД од Финске чине магнет за напад

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

- Vojska se ne pravi u hodu, ne pravi se preko noći sila sposobna da osvoji Rusiju, to je apsurdno. To nikada nije imalo šanse za uspeh - napisao je Makgregor na društvenoj mreži „Iks“.

On je takođe pozvao na zaključivanje mira.

Pukovnik je ranije napisao da Sjedinjene Američke Države provociraju Rusiju na vojni sukob razmeštanjem svoje vojske i oružja na teritoriji Finske.

- Već smo stacionirali neke od naših snaga u Finskoj i pretpostavljam da ćemo, ako nam bude dozvoljeno, postaviti rakete u ovoj zemlji. To Finsku čini magnetom za napad. Globalističke elite nastavljaju da govore ljudima: ‘Rusi dolaze, Rusi dolaze’. To je apsurdno! - napisao je on.

Sukob u Ukrajini već mogao da se završi

Kolumnista portala „Amerikan tinker“ Al Bijenenfeld istovremeno je napisao da je ukrajinski sukob već mogao da se završi da se predsednik SAD Džozef Bajden nije bojao da prizna poraz Zapada u izbornoj godini.

- Bajdenova administracija trenutno očajno pokušava da nastavi sa ratom, kako bi izbegla da prizna ponižavajući poraz u izbornoj godini. Rat u Ukrajini trebalo je da se završi još juče - ističe se u članku.

Prema njegovim rečima, takav scenario u jednoj istočnoevropskoj zemlji pripremili su Stejt department i Pentagon mnogo pre nego što je počeo bez znanja Donalda Trampa.

Američki predsednički izbori održaće se 5. novembra 2024. godine.

Moskva je ranije više puta isticala da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zakonsku zabranu na njih. Zapad stalno poziva Rusiju na pregovore, za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog. Prema rečima predsednika Vladimira Putina, Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana mora direktno da izrazi spremnost za to.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)