ONI SU NAVIKLI DA SVE BOMBARDUJU Zaharova oplela po zapadnoj koaliciji: Važna im je samo njihova korist

Novosti online

17. 01. 2024. u 09:15

ZAPADNA koalicija ne mari za pogibiju civila u Jemenu i drugim zemljama, jer očekuje da će naknadno prekrojiti istoriju, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ОНИ СУ НАВИКЛИ ДА СВЕ БОМБАРДУЈУ Захарова оплела по западној коалицији: Важна им је само њихова корист

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Oni su navikli da bombarduju svakakve objekte: vojne, civilne, društvene. Nije ih briga. Njima je potpuno svejedno ko je na kojoj strani istorije, ima li tamo nedužnih građana, koliko je tamo žena, dece, starih. Takođe, ne mare za to mogu li se odatle izvući nepokretni ljudi koji se leče. Apsolutno im je svejedno i uvek je bilo tako, kroz istoriju im je sve svejedno - naglasila je ona za Sputnjik.

Prema njenoj proceni, to se dešava jer predstavnici Zapada znaju da će „naknadno izbrisati sve zapise, spaliti svaki istorijski udžbenik, ukloniti svaki spomenik koji bude svedočio o činjenicama i postaviti lažni spomenik, napisati lažni udžbenik i postaviti lažnu tablu“.

- Oni brinu za sopstvenu korist, svoje prilike i koliko bombardovanjem Jemena mogu da skrenu pažnju sa neuspeha u drugim delovima regiona. Njih trenutno brine koliko mogu da kod sebe, u SAD pre svega, stvore osećaj neke proaktivnosti i da utiču na glasove birača - zaključila je Zaharova.

Podsetimo, američka vojska i njeni saveznici izveli su pre četiri dana udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. To je bio prvi udar na Hute otkako je ta grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?