SUĐENJE ZA UBISTVO VLADLENA TATARSKOG: Trepova - Mislila sam da je bomba koja je ubila blogera bila prislušni uređaj

Tanjug

16. 01. 2024. u 23:50

RUSKINjA Darja Trepova, optužena za atentat na istaknutog proratnog blogera Vladlena Tatarskog, izjavila je danas na sudu da je mislila da paket koji mu je dala u kafeu u Sankt Peterburgu sadrži prislušni uređaj, a ne bombu i dodala da je delovala po naređenju čoveka iz Ukrajine, koji joj je slao novac i uputstva nekoliko meseci pre ubistva blogera 2. aprila prošle godine.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ВЛАДЛЕНА ТАТАРСКОГ: Трепова - Мислила сам да је бомба која је убила блогера била прислушни уређај

FOTO: Tanjug/AP

Ruske vlasti su odmah posle napada optužile Ukrajinu da je organizovala ubistvo Tatarskog, dok visoki ukrajinski zvaničnici nisu ni preuzeli odgovornost niti su negirali umešanost, a pomoćnik predsednika Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak, je atentat opisao kao "unutrašnji terorizam", prenosi Rojters.

Foto: Printscreen/Telegram

Tatarski je poginuo od bombe sakrivene u maloj figuri sa njegovim likom koju mu je Trepova predala u kafiću, gde je držao govor pred publikom od oko 100 ljudi.

Svedoci su na suđenju ispričali da je u šali nazvao figuricu "Zlatni Vladlen" i prevrtao ga u rukama pre nego što je eksplodirala, ubila ga na licu mesta i ranila na desetine u publici.

Foto: Društvene mreže

Identitet "Geštalta", čoveka iz Ukrajine koji je navodno Trepovoj naredio da preda figuricu Tatarskom, i dalje je nepoznat.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)