IRAN GAĐAO PAKISTAN BALISTIČKIM RAKETAMA: Na udaru baze terorističke grupe DŽejš al Adl

Novosti online

16. 01. 2024. u 20:18

JEDINICE Iranske revolucionarne garde pokrenule su napade balističkim projektilima i dronovima na glavnu bazu terorističke grupe Džejš al Adl koja se nalazi u pakistanskoj provinciji Beludžistan na granici sa Iranom.

ИРАН ГАЂАО ПАКИСТАН БАЛИСТИЧКИМ РАКЕТАМА: На удару базе терористичке групе Џејш ал Адл

Foto AP

Ovo je prvi raketni udar iranskih oružanih snaga na pakistansku teritoriju, javila je iranska Pres TV.

Državna novinska agencija Mehr javila je da su baze Džaiš ul-Adla ciljane u oblasti Kuhe Sabz bile jedna od najvećih baza terorističke grupe.

- Ove baze su pogođene i uništene raketama i bespilotnim letelicama - preneli su iranski državni mediji, bez detaljnijeg objašnjenja.

Sredinom decembra prošle godine dogodio se teroristički napad u oblasti Rask u jugoistočnoj iranskoj provinciji Sistan i Beludžistan, u kojem je poginulo najmanje 12 policajaca, a još sedam je povređeno. Odgovornost za teroristički napad preuzela je sunitska grupa Džaiš al Adl (Vojska pravde), u Iranu označena kao teroristička grupa, koja se bori protiv vlade Islamske Republike Iran čiju većinu stanovništva čine muslimani šiiti.

Provincija Sistan i Beludžistan nalaze se na jugoistoku Irana, na granici sa Avganistanom i Pakistanom i najčešće su mesta sukoba iranskih graničara koji se bore protiv trgovine drogom i terorizma.

BONSU VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?