OSUDE DVOSTRUKIH ARŠINA AMERIKE: "SAD ne može da poziva na uzdržanost, dok podržava izraelski rat u Gazi"

Novosti online

15. 01. 2024. u 22:12

SJEDINjENE Države ne mogu da pozivaju na uzdržanost dok podržavaju izraelski rat u Gazi, rekao je iranski ministar spoljnih poslova, pozivajući na diplomatsko rešenje sukoba u enklavi.

ОСУДЕ ДВОСТРУКИХ АРШИНА АМЕРИКЕ: САД не може да позива на уздржаност, док подржава израелски рат у Гази

Foto: Tanjug/AP

Hosein Amirabdolahijan je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa indijskim kolegom pozvao američke zvaničnike "da ne vezuju bezbednost i nacionalne interese SAD za sudbinu izraelskog premijera koji pada".

Islamska Republika podržava palestinsku grupu Hamas u njenom ratu sa Izraelom, a Teheran optužuje Sjedinjene Države da podržavaju ono što nazivaju izraelskim zločinima u Gazi, pojašnjava Rojters.

Amirabdolahijan je rekao da će Huti pobunjenici koje podržava Iran nastaviti sa napadima u Crvenom moru "sve dok traje genocid u Gazi".

- Viši zvaničnici u jemenskoj Sani (hutski lideri) rekli su nam da će sve dok traje genocid u Gazi, preduzimati mere da spreče kretanje izraelskih brodova ili brodova koji idu ka Tel Avivu - rekao je on i dodao da su Huti uverili Teheran da "neće izazvati nikakav poremećaj u pomorskoj bezbednosti".

Američki predsednik Džozef Bajden u petak je nazvao jemenske Hute "terorističkom" grupom, nakon što su američki i britanski ratni avioni, brodovi i podmornice preko noći izveli desetine vazdušnih napada širom Jemena. Jemenski huti su zapretili "snažnim i efikasnim odgovorom".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)