RAT U IZRAELU: Netanjahu - Hag neće zaustaviti Izrael do konačne pobede; IDF napao položaje Hezbolaha u Libanu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

13. 01. 2024. u 07:44 >> 01:21

Sukob Izraela i Hamasa – 99. dan. Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, saopštilo je da je ukupan broj ubijenih Palestinaca od 7. oktobra porastao na 23. 708. Svetska zdravstvena organizacija navela je da je bolnica el Šifa, najveća u Pojasu Gaze, delimično vraćena u funkciju.

РАТ У ИЗРАЕЛУ: Нетанјаху - Хаг неће зауставити Израел до коначне победе; ИДФ напао положаје Хезболаха у Либану (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

 


Tel Aviv optužio Hamas za planiranje napada na izraelsku ambasadu u Švedskoj

Izrael je danas optužio Hamas za planiranje napada na izraelsku ambasadu u Švedskoj.

Mosad je naveo da je dobio informaciju da mreža Hamasa prima naređenja od komandnog mesta grupe u Libanu i da ima nameru da napadne izraelsku ambasadu u Švedskoj, da nabavi paraglajdere i aktivira članove kriminalnih grupa u Evropi, preneo je Rojters. Hamas je koristio i paraglajdere u napadu na jug Izraela 7. oktobra.
 

Foto Tanjug/AP

Hamasovci uništavaju Merkave kod Kan Junisa (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavili su se novi snimci borbi između Hamasa i izraelske vojske u oblasti Kan Junisa.

 

Hamas zahvalio Kataru za lekove

Lider Hamasa Osama Hamdan zahvalio je danas Kataru što je poslao pomoć u lekovima u Pojas Gaze.

-Neki lekovi će se koristiti za lečenje izraelskih talaca, rekao je Hamdan na konferenciji za novinare u Bejrutu, navodeći da su prioritet građani Gaze, objavio je Tajms of Izrael.

Izrael je u petak saopštio da je sklopio aranžman sa Katarom koji će omogućiti isporuku lekova za taoce koje drži Hamas u Pojasu Gaze


Netanjahu: Hag neće zaustaviti Izrael od vođenja rata u Gazi do potpune pobede

Međunarodni sud pravde neće odvratiti Izrael od vođenja rata u Gazi do potpune pobede, izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanijahu, nakon što je Južnoafrička Republika podnela tužbu za genocid Izraela nad Palestincima.

Foto Tanjug/AP

Izrael: Civili iz severne Gaze moći će da se vrate kad prestane opasnost

Izraelska vojska saopštila je danas da će razmotriti omogućavanje povratka palestinskih civila raseljenih iz severnog Pojasa Gaze kada bude smatrala da za njih nema opasnosti od borbenih dejstava.

Na pitanje o sudbini stotina hiljada evakuisanih civila iz severne Gaze, načelnik izraelskih oružanih snaga general-potpukovnik Herci Halevi rekao je da će vraćanje civila biti razmotreno kada ne bude opasnosti za stanovništvo, preneo je Rojters.
Gotovo 85 odsto od 2,3 miliona stanovnika Pojasa Gaze raseljeno je iz svojih domova od početka sukoba Izraela i Hamasa 7. oktobra, pokazuju podaci Ujedinjenih nacija.
 

Ostalo samo 6 ambulantnih vozila u Gazi

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je da je u celom Pojasu Gaze ostalo samo šest ambulantnih vozila.

Foto: Printskrin Twitter/@ytirawi


IDF napao položaje Hezbolaha u Libanu

Izraelska vojska saopštila je da je izvela seriju vazdušnih udara na položaje Hezbolaha na jugu Libana.

Kako se navodi, udari su usledili nakon što je Hezbolah ranije tokom dana ispalio više projektila na severni deo Izraela.

Foto Tanjug/AP


 


U sklopu globalnog dana akcije protiv najdužeg i najsmrtonosnijeg rata između Izraela i Palestinaca u poslednjih 75 godina, u Londonu je održan propalestinski marš pod nazivom „Prekid vatre odmah/Zaustavite rat u Gazi“.

Marš u Londonu je jedan od nekoliko koji su održani u evropskim gradovima, uključujući Pariz, Rim, Milano i Dablin, gde je hiljade ljudi, takođe, marširalo glavnom saobraćajnicom irske prestonice u znak protesta protiv izraelskih vojnih operacija u palestinskoj enklavi.

 

 

Masovne demonstracije i u Indoneziji

Nove masovne demonstracije ispred američke ambasade u znak podrške Palestini i osude američke podrške izraelskoj vojsci.

Komandni centar Hamasa na meti

Izraelske snage gađale komandni centar Hamasa u centralnom delu Pojasa Gaze.

Njujork: Demonstracije podrške Palestini i Jemenu

Nekoliko stotina demonstranata nakratko je blokiralo Prvu aveniju u blizini sedišta UN, sa zahtevom za momentalni prekid vatre na Bliskom istoku.

Poginulo skoro 30.000 Palestinaca

Ministarstvo zdravlja u Gazi je saopštilo da su od početka sukoba Izraela i Hamasa u Gazi poginula 23.843 Palestinca, a da je ranjeno 60.317 osoba.

U saopštenju se navodi da je u poslednja 24 sata poginulo 135 Palestinaca, a da ih je 312 ranjeno.

Lekovi stižu u Pojas Gaze

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštio je da se Izrael dogovorio sa Katarom da lekovi, kroz nekoliko dana, budu isporučeni taocima koje Hamas drži u Pojasu Gaze. Sa druge strane, komunikacije u Gazi ponovo su prekinute usled izraelskih napada, saopštio je glavni operater "Paltel".

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA TELIMA U RUŠEVINAMA KAN JUNISA: Lokalno stanovništvo izvlači mrtve i ranjene

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)