NAĐITE MOJU BEBU: Tragedija u Rumuniji - Zbog požara majka umotala sina u joran i sa njim skočila kroz prozor, dečak podlegao povredama

Novosti online

11. 01. 2024. u 22:05

- NAĐITE moju bebu, nađite mi dete pod jorganima - jedino je što je uspela da izusti Malina, majka malog Viktora, koji je sinoć preminuo u bolnici od povreda zadobijenih nakon pada sa 3. sprata zgrade u Jašiju.

НАЂИТЕ МОЈУ БЕБУ: Трагедија у Румунији - Због пожара мајка умотала сина у јоран и са њим скочила кроз прозор, дечак подлегао повредама

Foto: Društvene mreže

Šestomesečnog dečaka je majka bacila sa prozora nakon što je u njihovom stanu izbio požar. Prema jednoj od verzija majka je prvo bacila bebu, pa sama skočila, a prema drugoj verziji komšija, skočila je držeći dete u naručju.

Sve se odigralo u sredu oko 15 časova, a majka je pre skoka bebi navukla sve što je mogla od odeće i umotala je u prekrivače i jorgane, kako bi joj ublažila pad.

Lekari i vatrogasci su majku i dete pronašli na zaleđenom betonu pored zgrade. Kada su ekipe Hitne pomoći stigle na lice mesta Malina je poslednjim atomima snage molila doktore da pronađu bebu.

- Nađite bebu, nađite mi dete - govorila je žena koja je zadobila brojne prelome prilikom pada i kojoj je vatra zahvatila 12 odsto tela.

Mali Viktor i Malina su odmah prevezeni u bolnicu, ali je dečak, uprkos naporima lekara preminuo u večernjim satima.

Foto: Društvene mreže

Beba je, prema navodima lekara, imala dva srčana zastoja. Prvi se dogodio po dolasku u bolnicu i uspeli su da je reanimiraju, nažalost, drugi put nisu mogli ništa da učine. Viktor je izdahnuo sinoć oko 22 sata.

Majka se nalazi u stabilnom ali teškom stanju. Zadobila je prelom karlice, nekoliko rebara, noge i traumu kičme. Takođe, ima opekotine prvog i drugog stepena na ruci i grudima. Ona je smeštena u bolnicu Sveti Spiridon u Jašiju, gde je i sama radila kao lekar do porodiljskog odsustva.

Policija ispituje sve okolnosti ove tragedije, uključujući i tu da li je Malinu i bebu njen suprug zaključao u stanu pre požara.

Navodno je u porodici bilo problema, a komšije su rekle da su često čule svađu supružnika, te da je muž bio i nasilan. Navodno su se supružnici i posvađali oko Nove godine, nakon čega je Malina sa Viktorom otišla kod roditelja na nekoliko sati.

Prema nezvaničnim informacijama, samo nekoliko sati pre tragedije, Malina je imala neku vrstu napada, verovatno zbog postporođajne depresije te je želela da napusti kuću sa Viktorom. Njen suprug je došao sa posla kući tokom pauze, nakon čega je navodno doneo dramatičnu odluku da je zaključa u kući, prema izvorima iz istrage. Kako je došlo do požara u stanu i dalje nije jasno.

Malinin suprug je saslušan u policiji gde je navodno rekao da nije on podmetnuo požar "već njegova žena".

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO - "POLICIJA, RUKE NA LEĐA": Pogledajte veliku akciju hapšenja osumnjičenih za dojave o bombama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)