IGNORIŠUĆI proteste poljoprivrednika koji su svojim traktorima napravili saobraćajni kolaps širom zemlje, vlada nemačkog kancelara Olafa Šolca parafirala je mere štednje, u okviru kojih se nalazi i kontroverzno smanjenje subvencija dizela za poljoprivrednike. Ogorčeni Nemci, koji više nisu spremni da trpe prelivanje novca iz savezne kase za rat u Ukrajini, bukvalno su paralisali glavne auto-puteve i onemogućili normalno funkcionisanje života u gotovo svim pokrajinama, zahtevajući da se zatvori novčana slavina ka Kijevu, umesto što se manjak pokriva kresanjem beneficija za poljoprivredu.

Mala

10.01.2024. 07:27

Naravno kada je Šolc Američki sluga,zato trpi Nemački narod, Amerika je to htela,zašto bi ona gubila novac koji već štampa bez pokrića.Ona to mora da pokrije na uštrb Evrope.

Jovan

10.01.2024. 07:53

Srbija se brine za stanje demokratije u Nemačkoj. Šaljemo im Visokog ( i debelog ) Predstavnika koji će da energičnim merama reši probleme. Šaljemo im dr Vojislava Šešelja.

Stanimir

10.01.2024. 10:31

Ovo samo potvrđuje činjenicu da izabrani predstavnici vlasti ne stavljaju uvek kao prioritet potrebe svog naroda i svoje drżave već odluke donose u skladu sa nekim sasvim drugim interesima i potrebama.

Pera 72

10.01.2024. 12:36

Lepo, fino, jos mi je i milo i drago. Hoce svabe celu Evropu da uzjasu, e pa zaboravili ste , davno bese 1945. Malo podsecanja nije na odmet. Samo vi slusajte bracu amere , sve ce da vam pokupe, i to na finjaka.Amerika je u vecitom ratu sa evropom i Rusijom, sad dodali i Kinu, s tim sto otvoreno govore da su protiv Rusa i Kineza, a EU kao vole i jeste tako sve dok ih EU slusa. A sa druge strane izvlace pare iz EU prdaju im naftu i gas, mnogo skuplje od Rusa i polako sele fabrike .

Karlo

10.01.2024. 16:06

Tz. Zeleni su pravi naslednici Nemačkih fašista u toj zemlji . Tu politiku podržaju tamo gde su im i istomišljenici.Svojim postupcima uništavaju svoju Nemačku , a i celu EU.