FRANCUSKI GENERAL PORUČIO: Putinu se smeši pobeda, uradio je sve što treba (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 01. 2024. u 17:00

MOSKVA može da pobedi Kijev već ove godine, zato što je predsednik Vladimir Putin znatno ojačao rusku vojsku, ukazuje bivši načelnik Generalštaba francuskog vazduhoplovstva general Žan-Pol Palomero za kanal LCI.

ФРАНЦУСКИ ГЕНЕРАЛ ПОРУЧИО: Путину се смеши победа, урадио је све што треба (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Na pitanje voditelja da li bi trenutna situacija mogla da dovede do konačnog gubitka Ukrajine 2024. godine, general je odgovorio potvrdno.

-Da, može. Izjave ukrajinskih generala nisu iznenađujuće. Neki će možda pomisliti da ovo zvuči kao lažno upozoravanje i poklič 'vuk, vuk', ali ja ne mislim tako, kaže general.

U prilog skoroj pobedi Rusije je i to što je, kako kaže, u njena vojna moć u usponu, a jaz između ruske i ukrajinske vojske sve je veći.

-Vladimir Putin je značajno povećao vojni budžet, podigao je zemlju na noge. Takođe je značajno povećao broj vojnika u armiji i ojačao vojnu industriju, ističe general.

S druge strane, Ukrajina nije u stanju da popuni svoje tehničke i ljudske resurse, dodaje. Njoj nedostaje i efikasna podrška sa Zapada u "najvažnijem trenutku", primećuje general.

Dugo najavljivana letnja kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine je propala, a ruske trupe su postigle značajne uspehe u zoni Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ruska vojska je prošlog meseca potpuno oslobodila Marjinku u DNR, a pored toga je zauzela važne položaje ukrajinskih oružanih snaga u Zaporožju, potisnuvši neprijatelja odatle.

Zapadni mediji sve češće pišu da su Vašington i Brisel postaju "umorni" od ukrajinske krize, a podrška režimu predsednika Zelenskog slabi.

Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već nagovaraju Kijev da razmisli o tome čega bi mogao da se odrekne zarad postizanja mira u pregovorima sa Rusijom.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!