KRALJICA ELIZABETA ZADNJE DANE PROVELA BRINUĆI... Princeza Ana progovorila o svojim najbližima

Novosti online

02. 01. 2024. u 13:52

KRALjICA Elizabeta brinula se da će biti teško organizovati njenu sahranu ako umre u Balmoralu, otkrila je princeza Ana.

КРАЉИЦА ЕЛИЗАБЕТА ЗАДЊЕ ДАНЕ ПРОВЕЛА БРИНУЋИ... Принцеза Ана проговорила о својим најближима

Foto: AP

Ovi detalji otkriveni su u novom dokumentarcu o kraljevskoj porodici, a u dirljivom segmentu, Ana govori o majčinoj smrti i kako se osećala kad je videla kako se Carska državna kruna poslednji put skida s kraljičinog kovčega u kapelici Svetog Džordža u Vindsoru.

- Prilično sam čudno osetila olakšanje – to je to, gotovo -rekla je.

''Ta se odgovornost prenosi dalje.''

Princeza Ana, koja je bila izuzetno bliska s pokojnom kraljicom i majkom tokom svog života, takođe je rekla: ''Mislim da je postojao trenutak kada je ona osetila da će biti komplikovano ako umre u Balmoralu. Pokušavali smo da je uverimo da to nije njena briga.''

Razlog je bila silna organizacija njenog ispraćaja i premeštanje njenog tela u London, ali i dolazak članova porodice koji u poslednjim danima s njom nisu bili u Balmoralu.

No, mnogi su smatrali prikladnim što je kraljica umrla upravo u Balmoralu jer je jako volela škotsko gorje. Neposredno pre njene smrti u septembru prošle godine, posetio ju je dr Ajejn Grinšilds, koji je nakon toga rekao da je govorila kako joj je zadovoljna što je tamo i da uživa u miru.

Princeza Ana dodala je još da je bila puka slučajnost jer se našla u Balmoralu na taj tužan dan. Objasnila je da se samo zaustavila u dvorcu na povratku prema jugu nakon što je provela nekoliko dana na zapadnoj obali Škotske.

Nakon kraljičine smrti, Ana je otkrila da je njenom bratu bilo teško da se u potpunosti pripremi za trenutak u kom će doći na presto, uprkos tome što je ceo život čekao na to.

(Dnevnik.hr)

BONUS VIDEO: U CARSTVU BAMBUSA I ŠARGAREPE: Beba panda iz moskovskog ZOO vrta dobila novi smeštaj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024