ZAHAROVA UPOZORAVA: "Kompletan sistem je u dubokoj krizi, Vašingtonu slede brojni problemi..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

29. 12. 2023. u 15:01

VAŠINGTON će biti suočen sa brojnim unutrašnjim problemima bez obzira na rezultat predsedničkih izbora, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА УПОЗОРАВА: Комплетан систем је у дубокој кризи, Вашингтону следе бројни проблеми...

Foto: EPA

- Kompletan američki sistem, ne samo interni politički, već i ekonomski, spoljnopolitički i na međunarodnoj sceni, u dubokoj je krizi - navela je Zaharova u intervjuu za televiziju "Rusija-24".

Ona je upitala o kakvim se očekivanjima može govoriti kada će Amerikanci morati da se suoče sa nizom unutrašnjih problema, ali i duž spoljnog perimetra, koji nije povezan sa krizom američkog sistema?

- Stoga, prema mom mišljenju, pustimo ih da se brinu o sebi - istakla je Zaharova.

- Predsednički izbori u SAD biće održani u novembru sledeće godine. Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je 25. aprila da će se kandidovati, dok je bivši američki predsednik Donald Tramp svoju kandidaturu najavio još u novembru prošle godine, podseća TASS.

Kandidaturu Trampa zabranile su američke države Mejn i Kolorado, gde neće biti moguće da se glasa za bivšeg predsednika SAD.

(Srna)

BONUS VIDEO: EMOTIVAN SUSRET NAKON ZAROBLjENIŠTVA: Izraelsku decu koju je oslobodio Hamas dočekao njihov pas

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu