"SVI SU SE UMORILI OD PROSJAKA IZ KIJEVA" Ruski ambasador o rezultatima posete Zelenskog Vašingtonu

Novosti onlajn

13. 12. 2023. u 08:22

POSETA ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Sjedinjenim Američkim Državama prošla je bez rezultata, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

СВИ СУ СЕ УМОРИЛИ ОД ПРОСЈАКА ИЗ КИЈЕВА Руски амбасадор о резултатима посете Зеленског Вашингтону

Foto: Printskrin

- Putovanje Zelenskog pokazalo se uzaludnim. Nije uspeo da ih ubedi da je Ukrajina važnija od bezbednosti Sjedinjenih Američkih Država. Svi su se umorili od prosjaka iz Kijeva - rekao je ruski diplomata.

Takođe je rekao da novi antiruski koraci – sankcije i nova partija oružja – nisu ništa više od pokušaja pretvaranja da je sve u redu.

- Zelenskom više ništa neće pomoći. A Amerikanci rizikuju da se još više zaglave u blatu ukrajinskog sukoba - poručio je Antonov.

Foto: AP Photo

Po njegovim rečima, „smrtonosni proizvodi sa nalepnicom 'proizvedeno u SAD' u vrednosti od 200 miliona dolara“ samo će produžiti sukob i stradanje hiljada ljudi, ne samo na Istoku Evrope, nego i u drugim regionima sveta u koje stiže to oružje zahvaljujući ukrajinskim korumpiranim zvaničnicima.

Podsećamo, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski stigao je u SAD gde se sastao sa liderom SAD Džozefom Bajdenom. Američki predsednik je potpisao ukaz o dodeli novog paketa pomoći Kijevu u iznosu od 200 miliona dolara koji uključuje municiju za PVO, „hajmars“ i artiljeriju, kao i protivradarske rakete „harm“ i protivtenkovsku municiju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte osmu epizodu video-serijala Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije