NAJSMRTONOSNIJA DROGA U AMERICI: SAD formiraju radnu grupu za borbu protiv ilegalne trgovine fentanilom

Tanjug

04. 12. 2023. u 23:05

AMERIČKO ministarstvo finansija saopštilo je danas da će formirati novu radnu grupa koja će raditi na borbi protiv ilegalne trgovine fentanilom.

НАЈСМРТОНОСНИЈА ДРОГА У АМЕРИЦИ: САД формирају радну групу за борбу против илегалне трговине фентанилом

Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Kako se navodi, radna grupa će okupiti osoblje i sve obaveštajne podatke iz celog ministarstva kako bi se efikasnije radilo na zaustavljanju priliva droge u zemlju, prenosi AP.

Formiranje grupe je početak plana administracije predsednika Džozefa Bajdena da pojača napore da se zaustavi talas priliva ilegalnog fentanila nakon što su se on i kineski predsednik Si Đinping sastali u Kaliforniji u novembru.

Na sastanku je dogovoreno da Kina naloži svojim kompanijama da smanje isporuke materijala koji se koriste za proizvodnju fentanila u Latinsku Ameriku.

Fentanil je najsmrtonosnija droga u Sjedinjenim Državama, a procenjuje se da 2021. godine oko 70.000 ljudi preminulo usled predoziranja sintetičkim opioidima, poput fentanila.

Broj smrtnih slučajeva je više od 10 puta veći nego 1988. godine.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)