SAVETNIK ČEŠKOG PREMIJERA: Ukrajinu čeka scenario Kipra

Novosti online

29. 11. 2023. u 20:21

SAVETNIK premijera Češke za bezbednost Tomaš Pijar uveren je da Ukrajinu čeka scenario Kipra, ostrva podeljenog na grčki i turski deo.

САВЕТНИК ЧЕШКОГ ПРЕМИЈЕРА: Украјину чека сценарио Кипра

Foto: AP Photo

On smatra da je malo verovatno da će biti postignut mirovni sporazum sa Moskvom.

U intervjuu za slovački list „Denik postoj“ on je rekao da posle hipotetičke podele Ukrajine, njen zapadni deo može biti primljen u NATO i EU, ali osnovni uslov za integraciju bio bi prekid vatre.

Kako je dodao, lično nije imao velika očekivanja od ukrajinske kontraofanzive tako da ga ni rezultati nisu iznenadili.

Prema njegovim rečima, male su šanse za pobedu Ukrajine u narednim mesecima pa čak i godinama, ali nije isključio tu mogućnost u nekoj daljoj budućnosti.

sputnikportal.rs

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!