"RUSIJA SE BORI ZA SLOBODU CELOG SVETA" Putin nikad jasniji: Blokirali smo put onima koji teže ka svetskoj dominaciji

Novosti online

28. 11. 2023. u 16:00

RUSIJA je blokirala put onima koji teže ka svetskoj dominaciji, mi se borimo za slobodu celog sveta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na plenarnoj sednici Svetskog ruskog narodnog saveta u Sočiju.

РУСИЈА СЕ БОРИ ЗА СЛОБОДУ ЦЕЛОГ СВЕТА Путин никад јаснији: Блокирали смо пут онима који теже ка светској доминацији

Foto: Profimedia

- Savremena Rusija se vraća i jača svoj suverenitet kao svetska sila. Mi se borimo za slobodu celog sveta. Ruska bitka za suverenitet i pravdu je nacionalno-oslobodilačke prirode, jer se ona zalaže za bezbednost i blagostanje ruskog naroda - poručio je Putin.

Ruski predsednik je istakao da jak svetski poredak neće postojati bez jake Rusije.

- Bez suverene, jake Rusije nije moguć nikakav trajni, stabilan svetski poredak. Bez Rusa kao etničke grupe, bez ruskog naroda, nema i ne može biti ruskog sveta i same Rusije. U ovoj izjavi nema tvrdnje o superiornosti, jer je to činjenica. Rusi su više od nacionalnosti. Tako je uvek bilo u istoriji naše zemlje. To uključuje kulturni, duhovni, istorijski identitet. Biti Rus je, pre svega, ogromna odgovornost za očuvanje Rusije. Tu leži pravi patriotizam - ukazao je Putin.

Putin je naveo da su rusofobija i drugi oblici rasizma i neonacizma postali zvanična ideologija zapadnih elita.

- Ono što se dešava u Ukrajini usmereno je ne samo protiv Rusa, već protiv svih naroda Rusije. Zapadu, u principu, nije potrebna tako velika i multinacionalna zemlja kao što je Rusija. Žele da je rasparčaju i opljačkaju - podvukao je.

Putin je istakao da velike porodice treba da se sačuvaju i ožive, da postanu norma za sve narode Rusije.

On je objasnio da mnogi narodi u Rusiji čuvaju tradiciju jake, višegeneracijske porodice, u kojoj se odgaja četvoro, petoro i više dece. A u ruskim porodicama mnoge bake i prabake imale su sedmoro, osmoro ili čak više dece, naglasio je predsednik.

- Jačanje porodice, spasavanje naroda Rusije je zadatak zemlje za generacije koje dolaze, to je budućnost ruskog sveta. Raznolikost ruskih kultura se ne uklapa u zapadni pogled na svet koji je zasnovan na želji za eksploatacijom - ocenio je ruski predsednik.

Kako je dodao, konkurentska prednost Rusije leži u raznolikosti, a to je zajedničko nasleđe i mora se zaštititi.

- Moramo se setiti lekcija iz revolucije 1917. godine, građanskog rata i raspada SSSR-a. Sadašnja generacija plaća za tada napravljene pogrešne proračune, za povlađivanje separatističkih iluzija i ambicija, za slabost centralne vlade - dodao je.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!